|
Grave, skibe og en færgeturDet var blevet tid til at sætte kursen mod vores sidste mål, og afslutningen på årets tur. Vi skulle køre den næstsidste strækning og dagen efter skulle bilen så afleveres i JFK. Dette viste sig at blive en af de dage, hvor vi stort set ikke afveg fra det planlagte. Fra Boston skulle vi køre til New London i Connecticut, hvorfra vi ville tage færgen over til Long Island. Her ville vi så overnatte et sted i nabolaget af byen Riverhead, der hvor øen deler sig i North Fork og South Fork, og sådan kom det stort set også til at gå.
Denne gang var besøget initieret af Tim. Han er glad for gyserforfatteren H. P. Lovecraft, som slog sine folder i begyndelsen af 1900-tallet, og som først blev berømt efter sin død i 1937. Lovecraft ligger begravet på Swan Point Cemetery i det nordøstlige hjørne af Providence. Ved hjælp af den upåklagelige gps, fandt vi ret nemt selve kirkegården, men den er med sine godt 80 hektar pænt stor. Så stor, at man kører rundt på den i bil, og det gjorde vi også, men der er mange veje, og mange grave (ca. 40.000 i alt), så det kneb med at lokalisere netop den, vi var ude efter. Til sidst måtte vi, eller rettere Tim krybe til korset, og slå data roaming til på sine telefon, så vi kunne finde stedet via internettet. Vi brugte ellers ikke denne mulighed, da det er ret dyrt at hente data via telefonnettet i USA, og nøjedes normalt med at være på de steder, hvor der var wifi. Men her gjorde vi altså en undtagelse, og fandt da også både navnet på den vej, og nogenlunde det område, hvor graven var placeret, og efter at have kørt rundt i 5 - 10 minutter fandt vi også graven eller i hvert fald gravstenen, som blev behørigt fotograferet. Kirkegården er ganske flot og meget smukt beliggende ved bredden af Seekonk River. Seekonk River er en forlængelse af Providence River og er ligesom denne en såkaldt tidevandsflod, hvilket bare betyder, at dens vandstand og strømforhold påvirkes af tidevandet. På det sted, hvor kirkegården ligger, er floden ret bred, omkring 800 meter og virker nærmest som en sø, hvilket vi da også troede, atdet var, indtil internettet belærte os om noget andet.
Efter 50 miles på motorvej gennem Connecticut (helt uden kø) gjorde vi den næste afstikker. Det var ved Mystic, hvor vi besøgte Mystic Seaport, som er verdens største maritime museum, som Dorte og jeg også havde besøgt i 2008. Museet ligger ved bredden af Mystic River, og det er især træskibe, der er udstillet. Desværre var hvalfangerskibet Charles W. Morgan ude at sejle, men vi fik da besøgt skoleskibet Joseph Conrad (tidligere skoleskibet Georg Stage, det første, ikke det nuværende), og vi så nogle af de arbejdende værksteder. Desværre skulle vi jo videre, så vi blev kun ca. 1 time på museet, men blev enige om, at vi skulle afsætte tid til at længere besøg, næste gang vi kom forbi. Ud over Georg Stage har også skibet Gerda III dansk baggrund. Hun var oprindeligt forsyningsskib for fyrskibene, men blev under besættelsen brugt til at smugle jøder til Sverige, hvilket er årsagen til hun i dag ligger på museet. Da vi følte, at det var ved at være tid, kørte vi tilbage til motorvejen og fortsatte 7 - 8 miles til New London, hvorfra vi skulle med færgen over til Orient Point på Long Islands North Fork. Da vi ikke havde bestilt billet (vi anede jo ikke, hvornår vi ville nå frem) kom vi på standby. Vi ankom til færgelejet allerede omkring 12.15 (vi var kørt fra Boston omkring 7.30), og havde jo gjort nogle stop undervejs. Der var ret mange i kø foran os, og de første par færger var helt fyldt op, når de sejlede. Det skete en gang i timen på hele klokkeslæt, så vi så frem til en lang ventetid, men så satte de en ekstra færge ind, og den kom vi med kl. 13.30. Denne færge var meget lille, og havde ombord- og ilandkørsel samme sted, agter. Det betød at halvdelen af bilerne skulle bakke ombord, mens den anden halvdel kørte forlæns. Vi hørte til de sidste, men skulle så til gengæld bakke i land på den modsatte side. Tim var chauffør, mens jeg måtte stige ud af bilen, inden han kørte ombord. Der var simpelthen ikke plads til at åbne døre i begge sider, så tæt var bilerne pakkede. På vej ud fra New London kunne vi nyde de mange flotte huse langs fjorden, og de små værfter, som også lå her. Turen over til Long Island varer ca. 1½ time, og vi tilbragte hele turen oppe på soldækket, hvilket var ret varmt - især fordi jeg havde glemt min kasket nede i bilen, men vi overlevede, og med godt med faktor 30 undgik vi også en solskoldning. Undervejs sejlede vi forbi Plum Island, hvor der siges at være et hemmeligt forsøgscenter, der fremstiller biologiske våben, men officielt er det et center for forskning i dyresygdomme, Animal Disease Center.
Da vi havde fundet vasketøjet frem, drog vi af sted. Desværre var der ikke et møntvaskeri, der, hvor vi havde fået besked om at det ville være. Heller ikke vores gps var hjælpsom. Den kendte et vaskeri mere end 25 miles længere inde mod New York, så vi opgav planen og blev enige om, at hvis vi kom til at mangle sokker eller underbukser, måtte vi købe nogen. I stedet lokaliserede vi et Walmart, hvor vi endnu engang kunne forsyne os med frugt og vand, og endnu engang blev vi snydt. Da vi fandt adressen, var der absolut ikke noget Walmart, men bare en parkeringsplads og en bygning, der måske engang har rummet supermarkedet. Interessant er det i øvrigt, at Google Earth også kender det pågældende, ikke eksisterende supermarked. I stedet fandt vi et K-Mart, der plejer at være lige så godt, men ta-da, de havde hverken frisk frugt eller grøntsager, så vi opgav. Selv om klokken kun var omkring 17, blev vi enige om, at vi ikke orkede kørsel endnu engang, så vi lokaliserede en Applebee's lidt længere inde ad øen end hotellet, kørte dertil og spiste en tidlig aftensmad. Efter maden kørte vi tilbage til hotellet og begyndte at pakke.
|