|
To dage i Boston
Vi fandt det hjemmefra bestilte hotel uden større problemer. Hotellet lå i Cambridge, nord for Charles River (med udsigt over floden), og ca. 12 km fra Bostons centrum. Da vi var blevet indkvarteret på værelset, spurgte vi i receptionen, hvordan man nemmest kom ind til byen. Her anbefalede de os at tage en taxi, så det gjorde vi. Vi tog en taxi ind til Boston Common for 13 dollars, hvilket vi syntes var billigt, i hvert fald sammenlignet med taxipriser i Danmark. Det viste sig i øvrigt senere, at det var endnu billigere at køre hjem fra byen, fordi Boston taxierne kørte til en lavere takst end Cambridge taxierne, så vi kunne køre hjem for ca. 9 dollar. Boston Common er en offentlig park og den ligger ret centralt i Boston. Grunden til at vi ville køres dertil var, at herfra udgår "The Freedom Trail". Det er en spadseretur gennem det historiske Boston, som fører forbi en række historiske bygninger, kirkegårde mm., og den tur havde vi tænkt os at gå. Ruten er markeret i fortovet med to rækker røde mursten (af og til erstattet af en malet rød stribe). I et hjørne af Boston Common ligger et informations center, og her købte vi en folder, der fortalte om Freedom Trail. Vi startede med at se det "nye" State House fra 1795, og så gik det ellers slag i slag. Mest spændende var efter min mening Granary Burying Ground (som vi først så nærmere på dagen efter, da tiden den første dag var knap). Det er en gammel kirkegård, som har været i brug siden 1660. Her ligger blandt andre Benjamin Franklins forældre og alle hans søskende begravet. Desuden er James Otis, John Hancock, Samuel Adams, Peter Faneuil og Paul Revere begravet her. Alle mænd, der havde stor betydning op til og under USA's frihedskrig.
Vi fortsatte forbi Faneuil Hall med dens markedsplads (Quincy Market), og videre til den nordlige del af Boston, The North End, som i dag er et typisk italiensk kvarter med masser af italienske restauranter. Her så vi Paul Reveres hus, eller rettere det hus han boede i, for huset er langt ældre, nemlig fra 1680 (og dermed Bostons ældste bygning). Paul Revere købte huset i 1770 sammen med sin kone og sine den gang fem børn. Senere fik han endnu 11 børn – en produktiv herre. Ikke så langt fra huset lå Old North Church, hvor Paul Revere, som et af sine mange job, var ringer. Det var her han fik hejst to lanterner op i forbindelse med sit berømte ridt til Lexington.
Næste dag tog vi igen en taxa ind til boston Commons. I det informationscenter, hvor vi dagen før havde købt folderen om Freedom Trail, havde vi nemlig set, at man også kunne købe billetter til en bustur rundt i byen, og det ville vi prøve i dag. Portieren på vores hotel, havde fortalt, at parken Public Gardens, som lå lige ved siden af Boston Commons, var meget smukkere end sidstnævnte, så inden busturen gik vi en tur i denne park, og den var da også ganske køn, med en lille sø, hvor man kunne sejle en tur med et lille skib. Efter besøget her, gik vi til informationskontoret i Boston Common og købte billet til en af de fire forskellige busture rundt i Boston. Vi fik at vide, at bussen ville vi kunne tage oppe ad bakken ved New State House, så vi spadserede op ad bakken til dette sted, og afventede en bus. Bussen havde åben øverste etage, så der placerede vi os, da vejret var rigtigt godt. Turen var udmærket. Vi så en del af de steder, vi havde set dagen før, men også nogle nye ting, blandt andet Business District, en del af havnen, herunder det sted, hvor The Boston Tea Party fandt sted i 1773. Vi kom også over til Charlestown og fik set USS Constitution eller "Old Ironsides", som skibet også kaldes på trods af, at det er bygget helt af træ. Skibet er stadig under kommando og indgår i den amerikanske flåde – mest af tradition. Dermed er det USA's og formodentlig verdens ældste "aktive" krigsskib. Skibet, der er en fregat, er bygget i 1797. Det er bygget af stedsegrøn eg, der regnes for at være 5 gange så stærkt som almindeligt egetræ. Når skibe skød på Constitution prellede kanonkuglerne af, og faldt tilbage i vandet, hvilket gav skibet dets tilnavn. Undervejs kørte vi forbi to af Bostons mange kendte uddannelsessteder, Boston University, syd for floden, og Massachusetts Institute of Technology (MIT), nord for floden. Sidstnævnte er nok verdens mest kendte, mest prestigefyldte og måske bedste tekniske uddannelsesinstitution. Ikke mindre end 15 nobelpristagere har deres eksamen fra MIT. Desuden er der pt. ansat 8 nobelpristagere, og endnu flere kandidater er ansat som undervisere på instituttet. Her har hovedparten af bygningerne numre, ikke navne, som guiden forklarede: "fordi MIT har flere verdensberømte forskere, end de har bygninger at give navne." Hvis man vil have sit navn på en bygning på MIT, skal man opfylde to betingelser. Man skal være student fra stedet – og man skal betale for opførelse og indretning af bygningen.
Inden vi tog af sted havde vores udmærkede tandlæge, Johanne, fortalt Dorte, at når vi kom til Boston skulle hun besøge Filene's Basement. Det ville lige være noget for hende. Her kunne hun være heldig at finde Gucci tasker, Dior tøj og andre mærkevarer på tilbud. Da jeg er lidt bange for tandlæger, og har stor respekt for Johanne efter 25 års bekendtskab, måtte vi selvfølgelig adlyde og finde denne butik. Desværre viste den sig at være lukket! Hele huset var lukket og var enten under nedrivning eller muligvis ombygning, det var ikke helt klart, men den ene halvdel manglede i hvert fald. Der stod dog et skilt om, at man ville åbne igen med endnu bedre forhold for publikum, men desværre stod der ikke noget om hvornår, og på en graffiti stod der "Goodbye forever Filene". Vi måtte altså gå med uforrettet sag og gik tilbage til Boston Common. Her fandt vi en taxi, og så kørte vi ud til Harvard Square i Cambridge. NB! I 2014 var der fortsat ikke åbnet, og i mellemtiden er firmaet bag gået konkurs, så det er nok goodbye forever.
|